Naprawdę szybkie, bo przygotowanie ich zajmuje w porywach do 25 minut a jeśli wziąć pod uwagę czas gotowania zwykłych ziemniaków to niewiele się to różni.
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, wysypujemy do naczynia żaroodpornego, smarujemy delikatnie olejem (za pomocą pędzelka), przyprawiamy solą i pieprzem, i wstawiamy do zimnego piekarnika na najniższą półkę. Ustawiamy piekarnik na 200 st. C termoobieg+dół i pieczemy do miękkości - zależy to od rodzaju ziemniaków i zajmie nam to od 15-25/30 minut. Są przepyszną alternatywą dla nijakich ziemniaków z wody.
Bardzo dobrze smakują przyprawione rozmarynem - ja tą wersję zrobiłam jedynie z solą i pieprzem, bo zestawiłam je z młodą kapustą (przepis KLIK!)
Smacznego!
dlaczego ten blog..
- paulaa
- Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Jest już po 8 cyklach chemii, operacji wycięcia guza, autoprzeszczepie, megachemii i radioterapii. Teraz czeka ją droga zagraniczna terapia. BYĆ MOŻE TEN BLOG PRZYCZYNIŁ SIĘ DO TEGO, ŻE UDAŁO SIĘ TĘ TERAPIĘ ZORGANIZOWAĆ.. Z TEGO MIEJSCA CHCIAŁABYM WSZYSTKIM PODZIĘKOWAĆ ZA POMOC I WSPARCIE.. Dziękuję ;* Natalka jedzie do Włoch na leczenie! :)Co się u niej dzieje można śledzić na ttp://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz