Biszkopt upiekłam według przepisu mojej mamy dzień wcześniej. KLIKNIJ by zobaczyć przepis.
Do końca nie wiedziałam jak ten tort będzie wyglądał. Jest ekspresowy, więc jak można się domyślać został w nim użyty krem z proszku :) Tak ale nie miałam czasu ani pomysłu na nic innego.
Zrobiłam dwa kremy - śmietankowy i jogurtowy (bo nie miałam dwóch takich samych). Jeden był strasznie słodki, drugi kwaśny że hej ale połączenie ich dało naprawdę fajny smak!
Przekroiłam biszkopt na 3 części i każdą posmarowałam grubą warstwą kremu. Miały być w środku truskawki ale też o nich zapomniałam i znalazły się dopiero na kremie na środkowym placku no i na wierzchu do dekoracji. Do dekoracji użyłam również wiórków kokosowych.
Po tym wywodzie przedstawię składniki do kremu :)
- 550 ml mleka
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 100g truskawek
- 100g wiórków kokosowych
- krem śmietankowy (w proszku - ja miałam Gelwe)
- krem jogurtowy (w proszku - u mnie Dr. Oetker)
Smacznego!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Troszkę prywaty:
Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Oprócz chemii, operacji, megachemii i radioterapii czeka ją droga zagraniczna terapia... Co się u niej dzieje można śledzić na http://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz