To danie jest tak proste a zarazem tak pyszne, że brak słów. Składniki są aż 3 :) kapusta, dużo świeżego koperku i dobra wiejska wędzona kiełbasa. Niebo w gębie!
Opcja z szybkowarem - 15 minut :) Opcja bez - do godziny :P
Składniki:
- główka młodej kapusty
- 1 pętko bardzo dobrej jakościowo wiejskiej wędzonej kiełbasy
- duży pęczek kopru
- sól, pieprz, masło klarowane (lub smalec) - 1 łyżka
Pozostały koperek wrzucamy na końcu i podgrzewamy jeszcze 5-10 minut. Ja to danie zrobiłam w szybkowarze, czyli wrzuciłam do niego wszystkie ww składniki, podlałam tą wodą i zamknęłam. Szybkowarowałam 10 minut na najwyższym ciśnieniu. I gotowe :) Można również zrobić zasmażkę i dodać pod koniec (w wersji z szybkowarem - już po ugotowaniu i po otwarciu), ja jednak zostawiłam tą lżejszą wersję :)
Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem :) lub w moim przypadku, z powodu braku młodych ziemniaków, z pieczonymi ziemniaczkami :) (Przepis na nie KLIK!)
Smacznego!!!
ano podoba mi sie
OdpowiedzUsuńmi tez bardzo
OdpowiedzUsuń