Ciasto za pizzę wg tego przepisu :P
Sos do ciasta:
- jogurt naturalny + majonez w proporcji 1:1
- 2 szparagi na jedną porcję
- kawałek fety
- po 3 liście młodego szpinaku Baby
- tymianek
Z ciasta do pizzy uformowałam małe placki średnicy około 15 cm. Najpierw podpiekłam sam spód (ponakłuwany widelcem) 250 st. C (góra/dół) ale tylko chwilę na blado. Następnie posmarowałam cienko jogurtem i majonezem, wyłożyłam szpinak, szparagi i pokrojoną w kostkę fetę i posypałam wszystko tymiankiem i jeszcze raz zapiekłam ok 5 minut.
Smacznego :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Troszkę prywaty:
Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Oprócz chemii, operacji, megachemii i radioterapii czeka ją droga zagraniczna terapia... Co się u niej dzieje można śledzić na http://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz