Składniki:
- bagietka
Masło ziołowo-czosnkowe:
- 1/4 kostki masła (miękkiego lub troszkę podtopionego w mikrofali :P)
- kilka gałązek świeżej pietruszki
- przyprawa do sałatek lub dowolnie dobrane zioła - zioła prowansalskie, bazylia, oregano, tymianek
- ząbek czosnku starty drobno lub przeciśnięty przez praskę (nie chcemy zionąć czosnkiem jak smoki więc jeden mały wystarczy :))
Jeżeli nie zużyję całego masła - nie ma kłopotu. Upycham go do silikonowej foremki na lód (uprzednio zwilżonej zimną wodą). Nakrywam woreczkiem, aby masło nie miało kontaktu z powietrzem i wkładam do lodówki. W ten sposób mam masełko ziołowe do smarowania pieczywa ale także mogę go użyć następnym razem do bagietki lub położyć po takim serduszku na porcję usmażonej ryby (lub na surową w foliową papilotkę) - ryba + czosnek = niebo w gębie!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Troszkę prywaty:
Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Oprócz chemii, operacji, megachemii i radioterapii czeka ją droga zagraniczna terapia... Co się u niej dzieje można śledzić na http://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dobrze napisane
OdpowiedzUsuń