Ryba, szpinak a do tego ser wędzony? niemożliwe? a jednak ;)
Proste i szybkie i pyszne!
Składniki:
- kostka z dorsza (pyszna i bez glazury w Lidlu!) - 4 sztuki
- po plasterku rolady ustrzyckiej na każdą rybkę
- 400 g świeżego szpinaku
- kilka pomidorów suszonych w oliwie
- mała cebula
- ząbek czosnku
- śmietanka 30%
- sól i pieprz do smaku
Rybę musimy rozmrozić i oprószyć solą.
W naczyniu żaroodpornym układamy rybę - na nią nakładamy sporą ilość szpinaku. Naczynie zakrywamy folią i pieczemy w 180 st. C około 20 minut. Po tym czasie odkrywamy i układamy po plasterku sera. Zapiekamy kolejne 10-15 minut. Pyszota!!!!
Podajemy z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Troszkę prywaty:
Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Oprócz chemii, operacji, megachemii i radioterapii czeka ją droga zagraniczna terapia... Co się u niej dzieje można śledzić na http://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
przydatny wpis!
OdpowiedzUsuń