Składniki (na 2 osoby):
- 2 kostki z mintaja :P
- pół opakowania mrożonej mieszanki warzyw
- "Pomysł na.. rybę w sosie koperkowo-ziołowym" (można ale nie trzeba - jeżeli nie wtedy więcej suszonego koperku i przyprawa do ryb + łyżeczka mąki ziemniaczanej)
- 200g śmietany 12%
- śmietanka 30%
- suszony koperek
- sól do smaku
Jeżeli używamy "Pomysł na.." wtedy do garnka wlewamy 200g śmietany 12% i 50 ml wody, dodajemy pomysł na, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Mi jednak po spróbowaniu ten sos wydał się bardzo kwaśny i taki se mówiąc krótko. Trzeba więc dodać kremówki i dosolić, dodać również koperku.
Jeżeli jesteśmy przeciwnikami proszków wtedy zagotowujemy śmietanę z wodą, koperkiem i przyprawą do ryby, solimy a następnie zagęszczamy mąką ziemniaczaną i już.
Rybę musimy rozmrozić, wyłożyć na żaroodporny półmisek, zalać sosem dodać zblanszowane warzywa i ponownie zalać sosem :) Pieczemy w 180 st. C. pół godziny i jest pychaa...
Smacznego!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Troszkę prywaty:
Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Oprócz chemii, operacji, megachemii i radioterapii czeka ją droga zagraniczna terapia... Co się u niej dzieje można śledzić na http://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNa zdjęciach zapiekanka ta wygląda pysznie i myślę, że tak samo jest również kiedy się ją przygotuje. Jestem przekonany, że wielu osobom na pewno zasmakuje także zapiekanka z warzywami i łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/zapiekanka-z-warzywami-i-lososiem/ która teraz podbija u mnie wszystkie imprezy.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńsmaczne
OdpowiedzUsuńPrzepis warty przygotowania
OdpowiedzUsuń