Nie jest to klasyczna sałatka jarzynowa, jaką się je w moim domu rodzinnym. Nigdy też nie pomyślałabym, że można ją zrobić z jarzyn nie gotowanych w mundurkach i z ogórkami konserwowymi.. Taką właśnie wersję robi moja teściowa i odkąd zdradziła mi przepis też często gości na moim stole. Jest lekka i smaczna, trochę inna w smaku niż klasyczna sałatka jarzynowa. Po co marnować jarzyny z rosołu czy jakiejkolwiek innej zupy, kiedy można dogotować 2 jajka, dołożyć 2 ogórki i pyszna sałatka na kolację gotowa ;)
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- ćwierć selera
- 2 ogórki konserwowe
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz
- opcjonalnie 2 połówki ziemniaka z obiadu :) (ale można zrobić bez i też wyjdzie smaczna!)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz