dlaczego ten blog..

Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Jest już po 8 cyklach chemii, operacji wycięcia guza, autoprzeszczepie, megachemii i radioterapii. Teraz czeka ją droga zagraniczna terapia. BYĆ MOŻE TEN BLOG PRZYCZYNIŁ SIĘ DO TEGO, ŻE UDAŁO SIĘ TĘ TERAPIĘ ZORGANIZOWAĆ.. Z TEGO MIEJSCA CHCIAŁABYM WSZYSTKIM PODZIĘKOWAĆ ZA POMOC I WSPARCIE.. Dziękuję ;* Natalka jedzie do Włoch na leczenie! :)Co się u niej dzieje można śledzić na ttp://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko

wtorek, 27 maja 2014

Pikantny sos do żeberek i innych mięs

Super nadaje się do mięs na grilla, nawet jako marynata ( w podobnej robię karkówkę z grilla)

 


Pikantny sos:

  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki octuryżowego
  • 5 łyżek ketchupu
  • 2 małe ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy 
Wszystkie składniki  dobrze wymieszać i gotowe. Bardzo charakterny, przepyszny :)

Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz