dlaczego ten blog..

Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Jest już po 8 cyklach chemii, operacji wycięcia guza, autoprzeszczepie, megachemii i radioterapii. Teraz czeka ją droga zagraniczna terapia. BYĆ MOŻE TEN BLOG PRZYCZYNIŁ SIĘ DO TEGO, ŻE UDAŁO SIĘ TĘ TERAPIĘ ZORGANIZOWAĆ.. Z TEGO MIEJSCA CHCIAŁABYM WSZYSTKIM PODZIĘKOWAĆ ZA POMOC I WSPARCIE.. Dziękuję ;* Natalka jedzie do Włoch na leczenie! :)Co się u niej dzieje można śledzić na ttp://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko

poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Muffinki owsiane

Pyszne, zdrowe, owsiane.. Idealne na drugie śniadanie czy szybką przekąskę. Przepis pochodzi z bloga serialu "Przepis na życie" z lekkimi modyfikacjami :)


 


Składniki (na 12 sztuk):

SUCHE:
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • łyżka rodzynek
  • łyżka siemienia lnianego
  • łyżka wiórków kokosowych
  • pół szklanki cukru (można zastąpić słodzikiem :))
MOKRE:
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
Piekarnik nastawiamy na 180 st C (dół + góra). Wszystkie składniki suche mieszamy dokładnie w misce. W osobnym naczyniu mieszamy składniki mokre. Mokre wlewamy do suchych i niedbale mieszamy tylko do połączenia składników. Napełniamy papilotki (ja używam silikonowych) - wychodzi mniej więcej po 1,5 łyżki ciasta na muffinkę i pieczemy około 20 minut do suchego patyczka.

Zapraszam, zachęcam i smacznego!

 Z dziećmi i dla dzieci 2014

4 komentarze:

  1. Mniam, wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muffinki?
    Zawsze!
    :)
    Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji dziecinnej na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. A co to mąka przenna?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście pszenna :) Kocham język polski :)

      Usuń