Pyszne pieczone roladki wieprzowe z klasycznym dla rolad wołowych nadzieniem jednak z boczkiem na wierzchu :)
Składniki na 4 roladki:
- 0,5 kg wieprzowiny (mięso od szynki)
- 2 łyżki musztardy
- pół dużej cebuli
- 3 ogórki konserwowe
- 100g boczku wędzonego w plastrach
Z szynki wykrawam kotlety. Dokładnie rozbijam, każdy kotlet smaruję musztardą, nakładam pokrojoną w półplasterki cebulę i kilka pasków ogórka konserwowego. Zawijam jak gołąbka, następnie owijam każdą roladkę plastrem boczku wędzonego. Mięsa niczym nie doprawiam! Wykładam rolady na blachę piekarnikową lub do żaroodpornego naczynia, nakrywam folią aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Po około 30 minutach zdejmuję folię i piekę jeszcze 15 minut. Gotowe rolady można podać np z pieczonymi ziemniaczkami i pieczoną fasolką szparagową (i mamy cały obiad z głowy:))
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz