Składniki (na 6 roladek):
- 3 długie płaty mintaja (lub innej ryby np dorsza)
- zielone pesto
- sól i świeżo mielony pieprz
- cytryna
- wykałaczki
- oliwa
Naczynie żaroodporne lekko natłuszczamy oliwą, przekładamy roladki i przykrywamy naczynie folią aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 190 st. C przez około 20 minut, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię.
Podajemy z cytryną i świeżą surówką (np z kiszonej kapusty i marchewki).
Smacznego!
fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
OdpowiedzUsuńChyba jeszcze nie miałem nigdy okazji jeść tak przyrządzonej ryby, ale faktycznie prezentuje się bardzo smakowicie. Ja każdemu na pewno mogę polecić przepis z https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-zapiekany-z-pistacjowa-kruszonka-z-paprykowymi-chipsami-i-salsa/ gdzie wiem, że tak podana ryba na pewno będzie smakowała.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń