dlaczego ten blog..

Założyłam tego bloga dla mojej chrześnicy Natalki Staśko. Zdiagnozowano u niej nowotwór złośliwy Neuroblastoma IV stopnia. Jest już po 8 cyklach chemii, operacji wycięcia guza, autoprzeszczepie, megachemii i radioterapii. Teraz czeka ją droga zagraniczna terapia. BYĆ MOŻE TEN BLOG PRZYCZYNIŁ SIĘ DO TEGO, ŻE UDAŁO SIĘ TĘ TERAPIĘ ZORGANIZOWAĆ.. Z TEGO MIEJSCA CHCIAŁABYM WSZYSTKIM PODZIĘKOWAĆ ZA POMOC I WSPARCIE.. Dziękuję ;* Natalka jedzie do Włoch na leczenie! :)Co się u niej dzieje można śledzić na ttp://natalkastasko.blogspot.com/ oraz https://www.facebook.com/natalka.stasko

sobota, 7 lutego 2015

Roladki rybne z pesto


Składniki (na 6 roladek):
  • 3 długie płaty mintaja (lub innej ryby np dorsza)
  • zielone pesto
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • cytryna
  • wykałaczki
  • oliwa
Rybę dokładnie solimy, następnie każdy płat kroimy na pół. Na każdy płat wykładamy po łyżeczce pesto. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczką. Wierzch każdej roladki smarujemy również pesto i dajemy odrobinę świeżo mielonego pieprzu.
Naczynie żaroodporne lekko natłuszczamy oliwą, przekładamy roladki i przykrywamy naczynie folią aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 190 st. C przez około 20 minut, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię.
Podajemy z cytryną i świeżą surówką (np z kiszonej kapusty i marchewki).

Smacznego!

3 komentarze:

  1. fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba jeszcze nie miałem nigdy okazji jeść tak przyrządzonej ryby, ale faktycznie prezentuje się bardzo smakowicie. Ja każdemu na pewno mogę polecić przepis z https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-zapiekany-z-pistacjowa-kruszonka-z-paprykowymi-chipsami-i-salsa/ gdzie wiem, że tak podana ryba na pewno będzie smakowała.

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne