Składniki
- 0,5 kg mięsa od szynki
- 1 duża cebula
- Ok 4-5 łyżek otrębów owsianych
- 1 jajko
- Sól, pieprz, słodka papryka
- Puszka groszku konserwowego
- Bułka tarta (do panierowania)
- Olej i masło klarowane
Mięso podzielić na mniejsze cząstki, cebulę pokroić w kostkę a następnie przepuścić razem z mięsem przez maszynkę. Wbić jajo, dodać otręby i doprawić. Odstawić na minimum 15 minut do lodówki aby masa się przegryzła a otręby napęczniały. Groszek odcedzić. Na dłoń nałożyć łyżkę mięsa, rozpłaszczyć, na środek nasypać trochę groszku i zalepić. Uformować zgrabny kotlecik i panierować w bułce. Smażyć na rumiany kolor na patelni z olejem i masłem klarowanym.
Smacznego :-)
przyjemnie sie oglada i czyta :)
OdpowiedzUsuńTen wpis jest bardzo interesujący
OdpowiedzUsuńale mniam
OdpowiedzUsuńCiekawy wpis
OdpowiedzUsuńApetycznie wyglądają te kotlety
OdpowiedzUsuńTa wersja kotletów jest bardzo ciekawa i zachęca do ich skosztowania.
OdpowiedzUsuń