Zainspirowana i zaintrygowana tym przepisem postanowiłam przenieść go do mojej kuchni :)
Składniki (na 6 roladek):
- mała cukinia - 6 plastrów (pokrojona w cienkie plastry wzdłuż - najlepiej obieraczką do warzyw)
- 2 długie ugotowane marchewki
- 6 plastrów boczku wędzonego
- 6 plastrów sera żółtego
- pieprz
Znakomicie nadaje się do tej przekąski marchewka np z rosołu czy ogólnie z wywaru. Cukinię jak zaznaczyłam wcześniej kroimy wzdłuż w plastry. Plastry cukinii pieprzymy. Na każdy plaster cukinii układamy plaster boczku i po 1/3 marchewki. Rolujemy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy każdą roladkę plastrem sera żółtego i zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niesamowicie napsiane
OdpowiedzUsuń