wtorek, 14 października 2014

Ciasto czekoladowe z musem z dyni

Pyszne a zarazem bardzo proste..
 

Składniki na ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • kostka roztopionej margaryny
  • 2 łyżki musu z dyni
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki kakao
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Pieczemy w 190 st. C około 45 minut. Ciasto studzimy.

Mus z dyni:
  • 2 szklanki musu z dyni (może być dynia z kompotu)
  • galaretka pomarańczowa
Mus z dyni podgrzewamy do wrzenia, do gorącego musu wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia. Ciepły mus wylewamy na zimne ciasto i chowamy do stężenia do lodówki.

Smaczengo!

4 komentarze:

  1. Ślicznie wygląda z tym pomarańczowym wierzchem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Intrygują mnie wszystkie ciasta z dodatkiem dyni, ciekawa jestem tego smaku. Pozdrawiam i zapraszam również do Naszego kulinarnego świata.

    OdpowiedzUsuń