wtorek, 26 sierpnia 2014

Roladki wieprzowe z boczkiem

Pyszne pieczone roladki wieprzowe z klasycznym dla rolad wołowych nadzieniem jednak z boczkiem na wierzchu :)

 



Składniki na 4 roladki:
  • 0,5 kg wieprzowiny (mięso od szynki)
  • 2 łyżki musztardy
  • pół dużej cebuli
  • 3 ogórki konserwowe
  • 100g boczku wędzonego w plastrach
Wykonanie:
Z szynki wykrawam kotlety. Dokładnie rozbijam, każdy kotlet smaruję musztardą, nakładam pokrojoną w półplasterki cebulę i kilka pasków ogórka konserwowego. Zawijam jak gołąbka, następnie owijam każdą roladkę plastrem boczku wędzonego. Mięsa niczym nie doprawiam! Wykładam rolady na blachę piekarnikową lub do żaroodpornego naczynia, nakrywam folią aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Po około 30 minutach zdejmuję folię i piekę jeszcze 15 minut. Gotowe rolady można podać np z pieczonymi ziemniaczkami i pieczoną fasolką szparagową (i mamy cały obiad z głowy:))


 Smacznego!

Sztuka mięsa edycja letnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz