sobota, 2 sierpnia 2014

Roladki schabowe z fasolką szparagową

Sezon na fasolkę szparagową w pełni. Dlaczego więc nie użyć jej np do roladek ze schabu? Zapraszam.
 


  Składniki na 1 roladkę:
  • plaster schabu
  • 6 strączków zielonej fasolki szparagowej
  • sól, pieprz, papryka
  • szpilka do spięcia roladki
  • dodatkowo mała cebulka pokrojona w drobną kosteczkę
  • masło klarowane do podsmażenia
  • woda
 Mięso rozbijamy bardzo cienko. Następnie przyprawiamy i na każdy plaster nakładamy po 6 fasolek, zawijamy i spinamy szpilką. Na rozgrzanym maśle rumienimy z każdej strony roladki, następnie podsmażamy w tym samym naczyniu cebulkę i podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy do miękkości.

Smacznego!


1 komentarz: