piątek, 8 sierpnia 2014

Kolorowe SRING ROLLS

Pięknie wyglądają na talerzu, są ciekawą alternatywą dla nudnych śniadań czy kolacji :) Świetnie sprawdzą się też na imprezie.




Składniki na dwie osoby:
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • pół opakowania mieszanki sałat z sałatą lodową
  • pół małej marchewki
  • pół małej papryki
  • pół piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, curry, papryka
  • sos sojowy
  • olej
Wykonanie:

Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy - olej+ sól, pieprz, papryka, curry i sos sojowy. Odstawiamy na chwilę. Kroimy warzywa - marchew i paprykę w cienkie paseczki. Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni, odstawiamy do ostudzenia.

Arkusz papieru moczymy przez chwilę w wodzie (wg przepisu na opakowaniu), przekładamy na deskę. Na środek nakładamy porcję sałaty, marchewki, papryki i paski kurczaka. Zawijamy dół i boki do środka i zwijamy jak gołąbka, odkładamy na talerz.

Uwaga papier robi się bardzo klejący więc lepiej, żeby spring rollsy się ze sobą nie stykały..
Podajemy z sosem sojowym :)

Smacznego!

1 komentarz: