niedziela, 1 czerwca 2014

Warstwowa sałatka z selerem konserwowym

Robi się ją szybko i ma bardzo delikatny smak.


Składniki:
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka kukurydzy
  • słoik selera konserwowego
  • słoik sałatki szwedzkiej
  • 4 jajka
  • ser żółty ok 100g
  • majonez
  • pieprz
Wszystkie puszki otwieramy i dobrze odsączamy warzywa. Seler siekamy na drobniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, siekamy w kostkę. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach. W szklanej misce układamy kolejno - groszek, kukurydzę, sałatkę szwedzką, seler, jajka. Smarujemy obficie majonezem i pieprzymy. Na wierzch sypiemy starty żółty ser.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz